Glansspoelmiddel is een optioneel schoonmaakmiddel dat gebruikt wordt in vaatwassers om de vaat glanzender te maken en waterdruppels te voorkomen. Het wordt meestal automatisch gedoseerd in het laatste spoelwater. Het glansspoelmiddel bevat een oppervlakte-actieve stof die het water beter laat uitvloeien en ervoor zorgt dat er geen watervlekken op de vaat achterblijven. Het vermindert ook het risico op kalkaanslag en andere aanslag op de vaat. Glansspoelmiddel is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder vloeibaar, gel en tabletten. Het is belangrijk om de juiste dosering te gebruiken volgens de instructies van de fabrikant om een optimaal resultaat te behalen.

Huishouden & wonen

Heren

Wat is glansspoelmiddel voor de vaatwasser?

Glansspoelmiddel is een vloeibaar middel dat in de vaatwasser wordt gebruikt om de vaat te laten glanzen en drogen. Het wordt gebruikt naast het vaatwasmiddel en wordt in een apart reservoir gegoten. Glansspoelmiddel bevat vaak een kleine hoeveelheid alcohol om het water op de vaat te laten parelen en voorkomt dat er vlekken en strepen op de vaat ontstaan tijdens het drogen. Het zorgt ook voor een gelijkmatige droging van de vaat en voorkomt dat er waterdruppels achterblijven.

Hoe vaak moet je glansspoelmiddel in de vaatwasser bijvullen?

De frequentie waarmee je glansspoelmiddel moet bijvullen in de vaatwasser hangt af van de grootte van de vaatwasser, de frequentie waarmee je de vaatwasser gebruikt en de dosering van het product. Over het algemeen is het raadzaam om het glansspoelmiddel bij te vullen zodra de indicator op het apparaat aangeeft dat het middel op is. Meestal wordt dit aangegeven door middel van een lampje op het paneel van de vaatwasser. Als je vaak de vaatwasser gebruikt en merkt dat de vaat niet zo goed droogt als voorheen, kan het ook helpen om het glansspoelmiddel eerder bij te vullen dan wanneer het lampje aangeeft dat het middel op is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *