Als je toe bent aan een nieuwe uitstraling van je keuken, hoef je niet altijd de hele keuken te vervangen. Vaak kun je al veel bereiken door alleen de keukendeurtjes te vervangen. Dit kun je zelf doen met behulp van de volgende stappen:

Huishouden & wonen

Heren

 1. Meet de afmetingen van de huidige keukendeurtjes op en noteer deze.
 2. Kies de nieuwe keukendeurtjes die passen bij jouw smaak en interieur. Houd er rekening mee dat de afmetingen van de nieuwe deurtjes overeen moeten komen met de afmetingen van de huidige deurtjes.
 3. Maak de oude keukendeurtjes los van de keukenkastjes en verwijder de scharnieren.
 4. Plaats de nieuwe keukendeurtjes op de keukenkastjes en monteer de scharnieren.
 5. Controleer of de nieuwe deurtjes goed sluiten en openen en of de scharnieren goed werken.

Met deze stappen kun je op een eenvoudige manier de uitstraling van je keuken veranderen door alleen de keukendeurtjes te vervangen. Houd er wel rekening mee dat het vervangen van de keukendeurtjes vaak alleen zorgt voor een optische verandering. Als je ook de functionaliteit van de keuken wilt verbeteren, is het wellicht beter om de hele keuken te vervangen of aan te passen.

Materialen Voor Keukendeurtjes

Er zijn verschillende materialen beschikbaar voor keukendeurtjes. Hieronder staan enkele veelvoorkomende materialen op een rijtje:

 1. Hout: Houten keukendeurtjes zijn tijdloos en geven een warme uitstraling aan de keuken. Er zijn verschillende houtsoorten beschikbaar, zoals eikenhout, beukenhout en grenenhout.
 2. MDF: MDF (Medium-Density Fibreboard) is een plaatmateriaal gemaakt van samengeperste houtvezels. MDF is goedkoper dan massief hout en kan in verschillende kleuren en afwerkingen worden geleverd.
 3. Spaanplaat: Spaanplaat is een ander type plaatmateriaal gemaakt van samengeperste houtvezels. Het is een goedkoop alternatief voor massief hout en MDF en wordt vaak gebruikt voor keukendeurtjes.
 4. Kunststof: Kunststof keukendeurtjes zijn vaak goedkoper dan houten of MDF-deurtjes en zijn beschikbaar in verschillende kleuren en afwerkingen.
 5. Glas: Glas kan worden gebruikt als paneel in een deurtje voor een moderne uitstraling. Het kan worden gecombineerd met hout, MDF of kunststof om een unieke uitstraling te creëren.
 6. Metaal: Metalen keukendeurtjes kunnen worden gemaakt van roestvrij staal, aluminium of messing. Ze geven een moderne en industriële uitstraling aan de keuken.

Keukenfronten Verven

Keukenfronten verven is een populaire manier om de uitstraling van een keuken te veranderen zonder de hele keuken te hoeven vervangen. Hier zijn de stappen die je moet volgen om keukenfronten te verven:

 1. Demonteer de keukenfronten en haal alle handgrepen en knoppen eraf.
 2. Maak de keukenfronten goed schoon met een ontvettingsmiddel.
 3. Schuur de keukenfronten lichtjes op met fijn schuurpapier.
 4. Breng een hechtprimer aan op de keukenfronten. Laat dit drogen volgens de instructies op de verpakking.
 5. Breng de verf aan in dunne lagen en laat het drogen volgens de instructies op de verpakking. Herhaal dit proces indien nodig.
 6. Breng, indien gewenst, een beschermende laklaag aan.

Het is belangrijk om de verf en de primer te kiezen die geschikt zijn voor de ondergrond van de keukenfronten. Bij twijfel kun je altijd een professional raadplegen of een verfspeciaalzaak bezoeken voor advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *