Hier zijn vijf DIY-ideeën voor een opgeruimde en gestructureerde thuiswerkplek:

Huishouden & wonen

Heren

1.Krijtbordmuur: Schilder een muur met krijtbordverf en gebruik deze als een notitiebord. Hierdoor kan je belangrijke notities en taken bijhouden en indien nodig wijzigen.

2.Opbergrek van houten kisten: Bevestig houten kisten aan de muur om extra opbergruimte te creëren. Gebruik deze om papieren, boeken en kantoorbenodigdheden op te bergen.

3.Upcycled pennenhouder: Maak een pennenhouder door een blikje of pot te bekleden met stof of papier. Hierdoor krijgt het blikje of pot een stijlvolle uitstraling en kan het worden gebruikt als opslag voor pennen, potloden en markers.

4.Bureaulegger van kurk: Gebruik kurkplaten als bureaulegger. Kurk is duurzaam en kan worden gebruikt om notities en taken bij te houden. Het kan ook dienen als een prikbord voor belangrijke mededelingen.

5.Opbergbakken van schoenendozen: Hergebruik oude schoenendozen door ze te bekleden met stof of papier en ze te gebruiken als opbergbakken voor kantoorbenodigdheden. Hierdoor wordt de ruimte georganiseerd en bespaar je geld op opbergdozen.

Workstation Van Hout

Een van de DIY-ideeën voor een opgeruimde en gestructureerde thuiswerkplek is het maken van een werkstation van hout. Dit is relatief eenvoudig en kan op maat worden gemaakt voor de beschikbare ruimte en de specifieke behoeften van de gebruiker.

Om te beginnen heb je een aantal houten planken nodig, bijvoorbeeld multiplex, die je op maat zaagt. Je hebt minstens één plank nodig voor het werkblad en een aantal planken voor de poten en het frame.

Vervolgens kun je de planken afwerken met verf, beits of vernis om het gewenste uiterlijk te creëren. Daarna kun je de poten en het frame monteren met schroeven en verbindingsstukken.

Je kunt ook extra functies toevoegen, zoals een plank voor toetsenbord en muis, een gat voor kabels en een verhoogde plank voor een computerscherm.

Dit DIY-project vereist wel wat tijd en gereedschap, maar het resultaat is een op maat gemaakte werkplek die perfect past bij je behoeften en interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *