Nu steeds meer mensen thuiswerken, is het belangrijk om een comfortabele en productieve werkplek te hebben. Hier zijn zeven tips voor het upgraden van je thuiswerkplek:

Huishouden & wonen

Heren

 1. Investeer in een goede bureaustoel: Een comfortabele bureaustoel is essentieel voor een gezonde werkhouding en om rugklachten te voorkomen. Kies voor een ergonomische stoel die verstelbaar is in hoogte en rugleuning.
 2. Kies voor natuurlijk licht: Plaats je werkplek bij een raam of maak gebruik van natuurlijk licht door gordijnen open te laten of te kiezen voor lichte kleuren op de muren en vloeren.
 3. Maak het persoonlijk: Zorg ervoor dat je werkplek persoonlijk aanvoelt door foto’s, planten en persoonlijke items toe te voegen.
 4. Minimaliseer afleiding: Probeer afleiding te minimaliseren door je werkplek op te ruimen en alleen essentiële spullen te houden. Vermijd ook het gebruik van social media tijdens het werken.
 5. Kies voor functionele opbergruimte: Kies voor functionele opbergruimte om je werkplek georganiseerd te houden. Denk bijvoorbeeld aan lades, planken en manden.
 6. Verzorg jezelf: Vergeet niet om goed voor jezelf te zorgen tijdens het werken. Zorg voor voldoende beweging, hydratatie en neem regelmatig pauzes.
 7. Kies voor sfeerverlichting: Kies voor sfeerverlichting om de juiste ambiance te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een tafellamp, vloerlamp of dimbare plafondlamp.

Begin Bij De Basis En Optimaliseer Je Werkplek

Als je je thuiswerkplek wilt upgraden, is het belangrijk om bij de basis te beginnen en je werkplek te optimaliseren. Hier zijn enkele tips om mee te beginnen:

 1. Kies de juiste locatie: Zorg ervoor dat je een rustige plek hebt waar je zonder afleiding kunt werken. Als het mogelijk is, kies dan een plek met voldoende natuurlijk licht.
 2. Zorg voor een goede zithouding: Een goede zithouding is essentieel om lichamelijke klachten te voorkomen. Investeer in een goede bureaustoel en stel deze af op de juiste hoogte.
 3. Kies voor een ergonomisch toetsenbord en muis: Een ergonomisch toetsenbord en muis zorgen voor een ontspannen werkhouding en voorkomen klachten aan polsen en handen.
 4. Zorg voor voldoende opbergruimte: Een opgeruimde werkplek werkt prettiger en verhoogt je productiviteit. Zorg voor voldoende opbergruimte, zoals lades of planken, om je spullen georganiseerd te houden.
 5. Investeer in een goede monitor: Als je veel achter de computer werkt, is een goede monitor essentieel. Kies voor een groot scherm met een hoge resolutie om oogklachten te voorkomen.
 6. Personaliseer je werkplek: Maak je werkplek persoonlijk door bijvoorbeeld foto’s of planten toe te voegen. Dit kan bijdragen aan een prettige werksfeer.
 7. Creëer een goede balans tussen werk en privé: Zorg ervoor dat je werkplek niet teveel afleidt van je privéleven en andersom. Probeer een goede balans te vinden tussen werk en privé om stress te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *