Een wasruimte kan een handige en georganiseerde plek zijn om je was te doen. Maar hoe richt je zo’n ruimte in? Hier zijn enkele tips:

Huishouden & wonen

Heren

 1. Kies de juiste locatie: De wasruimte moet idealiter dicht bij de slaapkamers zijn en voldoende ruimte hebben voor de wasmachine, droger en eventueel een wastafel.
 2. Zorg voor voldoende opbergruimte: Voeg planken, kasten of manden toe om wasmiddelen, wasverzachters en andere schoonmaakbenodigdheden op te bergen.
 3. Verlichting: Zorg voor goede verlichting zodat je de was goed kunt zien en de ruimte niet te donker is.
 4. Werkruimte: Voeg een aanrecht of werkblad toe waar je was kunt sorteren, vouwen of strijken.
 5. Ventilatie: Zorg voor voldoende ventilatie om te voorkomen dat vocht zich ophoopt en schimmelvorming ontstaat.
 6. Geluiddemping: Plaats rubberen vloermatten om het geluid van de wasmachine en droger te verminderen.
 7. Decoratie: Maak de ruimte persoonlijk met decoratieve elementen zoals een kleurrijke wasmand of een muurschildering.

Door deze tips te volgen, kun je een functionele en georganiseerde wasruimte creëren die het wassen van kleding een stuk gemakkelijker maakt.

Wasruimte Inrichten: De Styling

Als je een wasruimte gaat inrichten, is het ook belangrijk om na te denken over de styling ervan. Hier zijn enkele tips:

 1. Kleurenschema: Kies een kleurenschema dat past bij de rest van je huis. Dit kan bijvoorbeeld een neutraal kleurenpalet zijn met witte of grijze muren en accenten van hout of staal.
 2. Opbergoplossingen: Kies voor stijlvolle opbergoplossingen zoals manden, rekken en kasten. Zo zorg je voor een opgeruimde en georganiseerde wasruimte.
 3. Verlichting: Zorg voor voldoende verlichting in de wasruimte. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een plafondlamp of wandlampen. Overweeg ook om een ​​taaklamp toe te voegen voor extra verlichting tijdens het vouwen en strijken van kleding.
 4. Decoraties: Voeg decoratieve elementen toe om de wasruimte wat meer sfeer te geven. Denk hierbij aan planten, muurkunst, of een vloerkleed.
 5. Functionele accessoires: Voeg ook functionele accessoires toe zoals een strijkplank, wasmanden en ophangrekken. Zo zorg je voor een goed georganiseerde en praktische ruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *