Een open kast kan een echte eyecatcher zijn in je interieur en daarnaast ook praktisch in gebruik. Hieronder vind je vijf tips om je open kast op een stijlvolle en praktische manier in te richten:

Huishouden & wonen

Heren

  1. Kies voor een kleurenschema: zorg ervoor dat alle items in je open kast passen bij het kleurenschema van je interieur. Dit zorgt voor een rustige en samenhangende uitstraling.
  2. Groepeer items: groepeer de items in je open kast op basis van thema, kleur of vorm. Hierdoor ontstaat er eenheid en rust in de kast.
  3. Combineer verschillende materialen: combineer verschillende materialen, zoals hout, glas, keramiek en metaal. Dit zorgt voor een speelse en interessante uitstraling.
  4. Varieer in hoogte: zorg voor variatie in hoogte van de items in je open kast. Plaats bijvoorbeeld hogere items achteraan en lagere items vooraan. Hierdoor ontstaat er diepte in de kast.
  5. Laat ruimte over: laat ruimte over tussen de items in je open kast. Hierdoor ontstaat er luchtigheid en wordt de kast minder vol. Ook maakt het het makkelijker om items te pakken en terug te zetten.

Groepeer Spullen In De Open Kast

Als je een open kast hebt, kan het er al snel rommelig uitzien als je alles lukraak neerzet. Om ervoor te zorgen dat je open kast er netjes en georganiseerd uitziet, is het belangrijk om spullen te groeperen. Dit kan op verschillende manieren:

  1. Op kleur: sorteer bijvoorbeeld alle boeken op kleur of groepeer accessoires op basis van kleur.
  2. Op grootte: zet grote items bij elkaar en kleine items bij elkaar.
  3. Op type: groepeer bijvoorbeeld alle boeken bij elkaar en zet alle accessoires bij elkaar.
  4. Op thema: als je een bepaald thema hebt, bijvoorbeeld een maritieme stijl, dan kun je alle items die daarmee te maken hebben bij elkaar zetten.
  5. Op functie: als je de open kast gebruikt om spullen op te bergen, dan kun je alles groeperen op basis van functie, bijvoorbeeld alle kantoorbenodigdheden bij elkaar en alle hobby spullen bij elkaar.

Door spullen te groeperen, creëer je rust en overzicht in de open kast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *