Een zwevende kast is een kast die aan de muur wordt bevestigd en geen poten of ondersteuning op de vloer heeft. Dit kan een strakke en moderne uitstraling geven aan een kamer en kan helpen bij het creëren van meer ruimte en een gevoel van luchtigheid. Hier zijn enkele voor- en nadelen van een zwevende kast:

Huishouden & wonen

Heren

Voordelen:

 1. Ruimtebesparend: Doordat de kast geen poten heeft die op de vloer rusten, lijkt de ruimte onder de kast vrij te zijn, waardoor de kamer ruimer lijkt.
 2. Makkelijk schoon te maken: Doordat de kast niet op de vloer rust, is het makkelijker om de vloer eronder schoon te maken.
 3. Strakke en moderne uitstraling: Een zwevende kast heeft vaak een strak en modern ontwerp en kan een gevoel van luchtigheid aan een kamer geven.

Nadelen:

 1. Beperkte opslagruimte: Zwevende kasten hebben vaak minder opslagruimte dan kasten die op de grond staan.
 2. Beperkte draagkracht: Zwevende kasten kunnen beperkt zijn in draagkracht, omdat ze alleen aan de muur bevestigd zijn. Zwaardere spullen kunnen mogelijk niet veilig opgeborgen worden in een zwevende kast.
 3. Installatie: Het installeren van een zwevende kast kan lastig zijn en vereist vaak speciale bevestigingsmaterialen en een zorgvuldige plaatsing om ervoor te zorgen dat de kast veilig aan de muur bevestigd is.

DIY-ideeën

Hier zijn enkele DIY-ideeën:

 1. Maak een persoonlijke galerijwand: Verzamel je favoriete foto’s, posters, kunstwerken en maak er een persoonlijke galerijwand van.
 2. Maak je eigen wanddecoratie: Gebruik verschillende materialen zoals stof, papier, hout of touw om je eigen unieke wanddecoratie te maken.
 3. Restyle je oude meubels: Geef je oude meubels een tweede leven door ze te schilderen, te beplakken met behang of te bekleden met nieuwe stof.
 4. Maak je eigen kussens: Maak je eigen kussenslopen en vul ze met zachte kussenvullingen om je woonkamer op te fleuren.
 5. Maak je eigen lamp: Maak een unieke lamp door een oude vaas of fles om te bouwen tot lampenkap of gebruik natuurlijke materialen zoals hout en touw om een hanglamp te maken.
 6. Maak een prikbord: Maak een prikbord om notities, foto’s en belangrijke documenten op te hangen. Gebruik een oude lijst en bevestig er kurk of stof achter.
 7. Maak je eigen plantenhanger: Maak je eigen plantenhanger van touw of macramé om je planten op een stijlvolle manier op te hangen.
 8. Maak je eigen boekenplank: Maak je eigen boekenplank van hout of touw om je boeken op een unieke manier te presenteren.
 9. Maak een DIY-tapijt: Maak je eigen tapijt van oude kleding, lappen stof of touw om je vloer op te fleuren.
 10. Maak een muurschildering: Maak een muurschildering of gebruik muurstickers om je muren een unieke uitstraling te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *