Een bank is vaak een van de grootste meubelstukken in je woonkamer en kan daardoor een echte eyecatcher zijn. Hieronder vind je een aantal tips om je bank extra op te laten vallen:

Huishouden & wonen

Heren

 1. Kies voor een opvallende kleur: Ga voor een bank in een opvallende kleur die past bij de rest van je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een roze bank in een witte woonkamer, of een gele bank in een industriële omgeving.
 2. Speel met patronen: Een bank met een opvallend patroon kan ook een echte blikvanger zijn. Kies bijvoorbeeld voor een bank met een bloemenpatroon, of ga voor een bank met een geometrisch patroon.
 3. Combineer verschillende materialen: Door verschillende materialen te combineren kan je bank extra opvallen. Denk bijvoorbeeld aan een fluwelen bank met leren kussens, of een linnen bank met wollen plaids.
 4. Maak gebruik van kussens: Kussens zijn een simpele manier om je bank extra op te laten vallen. Kies voor kussens in verschillende kleuren en patronen, of ga voor één groot kussen als statement piece.
 5. Kies voor een bijzondere vorm: Een bank in een bijzondere vorm kan ook een echte blikvanger zijn. Denk bijvoorbeeld aan een ronde bank, of een bank met een asymmetrisch design.
 6. Combineer met andere meubels: Combineer je bank met andere opvallende meubelstukken, zoals een bijzettafel met een opvallend design of een fauteuil in een contrasterende kleur.

Door te spelen met kleuren, materialen, patronen en vormen kan je bank een echte eyecatcher worden in je woonkamer.

Sierkussens

Sierkussens zijn een geweldige manier om een bank op te fleuren en een persoonlijk tintje aan je woonkamer te geven. Hieronder volgen enkele tips voor het kiezen en plaatsen van sierkussens:

 1. Kies de juiste maat: Overweeg de grootte van de bank en de kussens die je al hebt en kies een maat die past bij de verhoudingen van de bank. Over het algemeen is 50×50 cm een goede maat voor een gemiddelde bank, maar het kan verschillen per model.
 2. Kies kleuren en patronen: Kies kleuren en patronen die passen bij de rest van de inrichting van de woonkamer. Als je bank een neutrale kleur heeft, kun je experimenteren met patronen en kleuren die opvallen. Als je bank al veel kleur heeft, kun je het beste kiezen voor sierkussens in een effen kleur of met een subtiel patroon.
 3. Combineer verschillende texturen: Het gebruik van sierkussens met verschillende texturen, zoals fluweel, katoen en wol, kan zorgen voor een interessant contrast en kan de bank een gezellige uitstraling geven.
 4. Plaats de kussens in groepjes: Groepeer de sierkussens in groepjes van twee of drie voor een gezellige uitstraling. Plaats de kussens niet allemaal op een rijtje, maar speel met verschillende hoogtes en posities.
 5. Let op de vulling: Kies een vulling die past bij het doel van de kussens. Als het alleen voor decoratie is, dan is een synthetische vulling prima. Maar als je van plan bent om de kussens ook te gebruiken om op te zitten, kies dan voor een stevige vulling zoals veren of schuim.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *