Een badkamer met een schuin dak kan lastig zijn om in te richten, maar met een slimme aanpak is het zeker mogelijk om er een prachtige en functionele ruimte van te maken. Hier zijn enkele tips:

Huishouden & wonen

Heren

 1. Houd rekening met de hoogte: Bij een schuin dak kan de hoogte van de ruimte beperkt zijn. Zorg ervoor dat je rekening houdt met de hoogte van de ruimte bij het kiezen van sanitair en meubels.
 2. Maak optimaal gebruik van de ruimte: Gebruik de beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk. Dit betekent dat je bijvoorbeeld onder het schuine dak opbergruimte kunt creëren door kasten op maat te laten maken.
 3. Kies voor slimme oplossingen: Kies voor slimme oplossingen, zoals een douchecabine met schuine wanden, een wastafel met een ondiepe kom of een bad met een afgeschuinde rand.
 4. Maak gebruik van natuurlijk licht: Door het schuine dak kan er veel natuurlijk licht de badkamer binnenkomen. Maak hier gebruik van door bijvoorbeeld een dakraam te plaatsen.
 5. Speel met kleuren: Door te spelen met kleuren kun je de ruimte optisch groter maken. Kies bijvoorbeeld voor lichte tinten op de muren en vloeren en donkere accenten in accessoires.

Met deze tips kun je een badkamer met een schuin dak omtoveren tot een functionele en sfeervolle ruimte.

Extra Opbergruimte? Plaats Een Inbouwkast Onder Het Schuine Gedeelte

Als je een badkamer hebt met een schuin dak, kan het lastig zijn om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Maar door een inbouwkast te plaatsen onder het schuine gedeelte, kun je extra opbergruimte creëren en tegelijkertijd de ruimte benutten die anders misschien verloren zou gaan. Hieronder vind je enkele stappen om een inbouwkast onder het schuine dak in je badkamer te plaatsen:

 1. Meet de beschikbare ruimte: Meet de breedte, hoogte en diepte van de ruimte onder het schuine dak om te bepalen hoe groot de inbouwkast kan zijn.
 2. Kies het materiaal: Kies een materiaal dat geschikt is voor vochtige ruimtes zoals de badkamer, zoals vochtbestendig MDF of waterdichte multiplex.
 3. Maak een ontwerp: Teken het ontwerp van de inbouwkast op papier en houd rekening met de afmetingen en vorm van de ruimte onder het schuine dak.
 4. Maak de kast op maat: Zaag de planken op maat volgens het ontwerp en schuur ze glad.
 5. Monteer de kast: Bevestig de planken aan elkaar met houtlijm en spijkers of schroeven. Plaats de kast onder het schuine dak en zorg ervoor dat deze stevig vastzit.
 6. Afwerking: Werk de kast af met verf of lak, afhankelijk van het gekozen materiaal.
 7. Voeg opbergoplossingen toe: Om de inbouwkast optimaal te benutten, kun je er bijvoorbeeld planken, manden, lades of haken aan toevoegen.

Met deze stappen kun je een inbouwkast onder het schuine dak van je badkamer plaatsen en extra opbergruimte creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *