Of je nu even snel de badkamer wilt opruimen of een grondige schoonmaakbeurt nodig hebt, hier zijn een aantal tips om je badkamer aan te pakken:

Huishouden & wonen

Heren

 1. Begin met het opruimen van de badkamer. Zorg ervoor dat alle spullen op hun plek staan en er geen rommel rondslingert.
 2. Maak het toilet schoon. Gebruik hiervoor een toiletborstel en toiletreiniger. Vergeet niet de buitenkant van het toilet en de vloer eromheen schoon te maken.
 3. Reinig de wastafel en het aanrecht. Maak gebruik van een allesreiniger of een speciaal middel voor het reinigen van de wastafel en het aanrecht.
 4. Schrob de douche of het bad. Maak gebruik van een speciaal middel voor het verwijderen van zeepresten en kalkaanslag. Gebruik een schuurspons of borstel om moeilijk bereikbare plekken schoon te maken.
 5. Verwijder kalkaanslag op de kranen, douchekop en andere accessoires. Gebruik hiervoor een middel dat speciaal is ontworpen voor het verwijderen van kalkaanslag.
 6. Reinig de vloer. Gebruik een dweil en een allesreiniger om de vloer schoon te maken. Vergeet niet om de hoeken en moeilijk bereikbare plekken schoon te maken.
 7. Ventileer de badkamer. Zorg ervoor dat de badkamer goed geventileerd is om schimmelvorming te voorkomen.
 8. Houd de badkamer dagelijks schoon. Maak er een gewoonte van om dagelijks kleine schoonmaakklusjes uit te voeren, zoals het opruimen van spullen en het schoonmaken van de wastafel en het toilet.

Met deze tips houd je jouw badkamer schoon en fris.

Wat Heb Je Nodig Voor Het Schoonmaken Van De Badkamer?

Voor het schoonmaken van de badkamer zijn er een aantal benodigdheden die handig zijn om in huis te hebben. Hieronder volgt een lijstje:

 1. Schoonmaakmiddelen: Het is handig om een aantal schoonmaakmiddelen bij de hand te hebben, zoals allesreiniger, toiletreiniger, glasreiniger en badkamerreiniger.
 2. Schoonmaakdoekjes: Gebruik bijvoorbeeld microvezeldoekjes of wegwerpdoekjes om oppervlakken schoon te maken.
 3. Schoonmaakborstels: Een toiletborstel en een borstel om voegen schoon te maken zijn handige hulpmiddelen.
 4. Sponsjes: Voor het schoonmaken van de douche en het bad zijn sponzen handig.
 5. Emmer: Gebruik een emmer om water en schoonmaakmiddel te mengen.
 6. Rubberen handschoenen: Om je handen te beschermen tegen agressieve schoonmaakmiddelen en om grip te hebben tijdens het schoonmaken.
 7. Tandenborstel: Gebruik een oude tandenborstel om lastige hoekjes schoon te maken.
 8. Stofzuiger: Gebruik de stofzuiger om haren en stof van de vloer te verwijderen.

Met deze benodigdheden kom je al een heel eind om je badkamer weer schoon en fris te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *