Een slaapkamer met schuine wanden kan soms lastig zijn om in te richten, maar het kan ook een unieke en gezellige sfeer creëren. Hier zijn enkele tips om de ruimte optimaal te benutten:

Huishouden & wonen

Heren

 1. Gebruik lage meubels: Kies voor meubels die laag bij de grond blijven, zoals een laag bed, lage kasten en lage nachtkastjes. Op deze manier creëer je een ruimtelijk gevoel en voorkom je dat de schuine wanden te overheersend worden.
 2. Plaats kasten onder de schuine wanden: Maak gebruik van de schuine wanden door er kasten onder te plaatsen. Zo kan je opbergruimte creëren zonder kostbare vloerruimte te verliezen.
 3. Maak gebruik van de ruimte achter het bed: Plaats het bed tegen de muur en gebruik de ruimte achter het bed om planken of kasten op te hangen. Zo kan je extra opbergruimte creëren en krijg je het gevoel van een ingebouwde kast.
 4. Maak gebruik van het plafond: Hang planken aan het plafond om extra opbergruimte te creëren of hang een hanglamp aan het plafond om de aandacht af te leiden van de schuine wanden.
 5. Gebruik lichte kleuren: Gebruik lichte kleuren op de muren en het plafond om de ruimte groter te laten lijken. Vermijd donkere kleuren die de schuine wanden nog meer benadrukken.
 6. Maak gebruik van raamdecoratie: Gebruik raamdecoratie om de schuine wanden te accentueren en de ruimte te verbeteren. Hang bijvoorbeeld gordijnen op die de hoogte van de kamer benadrukken en zo een gevoel van ruimte creëren.
 7. Gebruik verlichting: Maak gebruik van verschillende soorten verlichting om de ruimte optimaal te benutten. Hang bijvoorbeeld een hanglamp op om de aandacht af te leiden van de schuine wanden en gebruik tafellampen of wandlampen om verschillende hoeken van de kamer te verlichten.

Accessoires Voor Een Schuine Wand

Als je een slaapkamer met schuine wanden inricht, zijn accessoires een goede manier om de ruimte gezellig en sfeervol te maken. Hier zijn enkele accessoire-ideeën:

 1. Wanddecoratie: Gebruik de schuine wand als achtergrond voor wanddecoratie, zoals fotolijsten, schilderijen of wandplanken. Het zorgt voor een interessant visueel element en maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.
 2. Verlichting: Maak gebruik van verschillende soorten verlichting om de ruimte op te fleuren. Hang bijvoorbeeld een opvallende lamp op aan het schuine plafond of kies voor inbouwspots.
 3. Textiel: Gebruik stoffen om de kamer gezelliger te maken. Hang gordijnen op om het schuine plafond te bedekken of gebruik een kleurrijk dekbedovertrek om de schuine wanden te accentueren.
 4. Kussens en dekens: Leg kussens en dekens op het bed om de kamer gezelliger te maken. Kies voor kleuren die passen bij de rest van de inrichting van de slaapkamer.
 5. Opbergruimte: Maak gebruik van de schuine wanden voor opbergruimte, zoals planken of een boekenkast. Zo maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en houd je de slaapkamer georganiseerd.
 6. Planten: Breng wat leven in de kamer door planten neer te zetten. Kies voor planten die weinig licht nodig hebben en goed gedijen in kamertemperatuur.

Door het gebruik van deze accessoires kun je een slaapkamer met schuine wanden gezellig en sfeervol maken, terwijl je optimaal gebruik maakt van de beschikbare ruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *