Hier zijn 5 makkelijke tips om kreukvrije gordijnen te krijgen zonder te strijken:

Huishouden & wonen

Heren

1.Was de gordijnen voor het ophangen: Was de gordijnen in de wasmachine en hang ze vervolgens nat op. De meeste kreukels verdwijnen vanzelf terwijl de gordijnen drogen.

2.Stoom de gordijnen: Gebruik een stoomreiniger om de gordijnen te stomen terwijl ze nog hangen. Dit zal eventuele kreukels gladstrijken.

3.Maak gebruik van een strijkijzer: Als de gordijnen toch enkele kreukels hebben, kunt u ze op lage temperatuur strijken terwijl ze nog hangen. Let op dat u het strijkijzer niet te lang op één plek houdt.

4.Gebruik een föhn: Houd een föhn op lage stand op de gordijnen en strijk de kreukels glad met uw handen. Dit werkt vooral goed voor lichte stoffen zoals katoen.

5.Kies voor kreukvrije stoffen: Als u op zoek bent naar nieuwe gordijnen, kies dan voor stoffen die van nature kreukvrij zijn, zoals polyester of nylon. Zo bespaart u tijd en moeite bij het onderhoud van uw gordijnen.

Lekker Sproeien Voor Kreukvrije Gordijnen

Een van de makkelijke tips om kreukvrije gordijnen te krijgen zonder te strijken, is door ze nat te maken en vervolgens te laten drogen. Hier zijn de stappen om dit te doen:

  1. Verwijder de gordijnen van de haken en neem ze mee naar buiten.
  2. Leg de gordijnen plat op een schone, vlakke ondergrond, bijvoorbeeld op een tafel of op de grond.
  3. Vul een plantenspuit met schoon water en spuit de gordijnen grondig nat. Zorg ervoor dat je alle delen van de gordijnen nat maakt.
  4. Laat de gordijnen op een warme, droge plek drogen. Bijvoorbeeld in de zon of bij een open raam.
  5. Als de gordijnen droog zijn, hang je ze weer op. Strijk ze niet, want de kreukels zouden al uit de stof moeten zijn verdwenen.

Het sproeien van de gordijnen met water helpt de stof te ontspannen en eventuele kreukels te verwijderen. Het is een snelle en eenvoudige oplossing om je gordijnen er weer als nieuw uit te laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *